
Quin món volem? Club de lectura d’assaig
El món actual està atravessat per la incertesa i per diverses manifestacions d’angoixa. Conforme l’acceleració del sistema productiu es torna més palesa, sorgeixen problemes i dubtes sobre la viabilitat del nostre futur: com a individus, però encara molt més com a comunitats, com a societats i, fins i tot, com a espècie. Per tant, és imperatiu poder pensar en altres mons possibles: propostes i alternatives per un món diferent. Sessions, autores/Autors i obres de referència:
25 de Març. Noves formes d’explotació (i autoexplotació) laboral, i el cansament i la fatiga que se’n deriven. La sociedad del cansancio, Buyn-Chul Han
Abril. És possible pensar una alternativa al capitalisme? Realismo capitalista: ¿No hay alternativa? Mark Fisher.
Maig: Queda algun espai lliure i sense sobirania? T.A.Z. Hakim Bey
Juny: El funcionament de la indústria de la felicitat. Happycracia. Eva Illouz i Edgar Cabanas.
Juliol: L’economia de l’atenció en el marc de les xarxes socials. ¿Cómo no hacer nada? Resistirse a la economía de la atención. Jenny Oddell.
Setembre. La reapropiació de la revolució digital. Manifest Cyborg. Donna Haraway.
Octubre: Crisi psíquica. Les conseqüències de la “flexibilitat” com a virtut. ¿Qué hacer con nuestro cerebro? Catherine Malabou.
A càrrec d’Alex Mesa, doctorat en Filosofia. Treballa al sector editorial i ho compagina amb la organització i participació en diferents conferències, tallers i cursos per a centres culturals i centres cívics.